Spektrometr NIR HK11 :: Biosens

  • Producent: Harrer & Kassen
  • Gwarancja: 12 miesięcy
  • Czas realizacji: do 6 tygodni
  • Cena: zapytaj nas o cenę

HK11 – spektrometr NIR do analizy zawartości tłuszczu w mięsie.

Laboratoryjny spektrometr NIR do szybkiej analizy zawartości tłuszczu.

Spektrometr HK11 to urządzenie do pomiaru zawartości tłuszczu w mięsie. Stosowanie naszego urządzenia pozwala na obniżenie kosztów poprzez obniżenie zużycia surowca oraz kontrolę zgodności produktu z recepturą. Urządzenie może być stosowane zarówno na produkcji, jak i w laboratorium.

Spektrometr NIR HK11 to łatwe w obsłudze i niedrogie rozwiązanie umożliwiające rutynowe badanie zawartości tłuszczu.

Spektrometr posiada otwarty system kalibracji, dzięki czemu możliwe jest dodanie własnej kalibracji lub poszerzenie istniejącej. Dzięki zastosowaniu najnowszych technologii każde odchylenie od zmierzonych wartości zostanie wyeliminowane, a ponowna kalibracja nie będzie konieczna.

Cechy aparatu:

  • Kolor nie wpływa na wyniki pomiarów.
  • Brak dryftu spowodowanego starzeniem się lamy.
  • Zmiany wysokości nie wpływają na wynik pomiaru.
  • Pomiar na szalkach petriego o średnicy 98-150 mm.
  • Waga 8,5 kg.

Aplikacje:

  • Przetwórstwo mięsa/ kiełbas

[X]

Ta witryna używa plików cookie. Więcej informacji o używanych plikach cookie można znaleźć na naszej stronie internetowej Polityka plików cookie.